Väder i Tel Aviv – och temperatur månad för månad

Vädret i Tel Aviv är ljuvligt under nästan hela året – men när är det egentligen bäst att resa hit? Vi har samlat all info du behöver om vädret i Tel Aviv.

Tel Aviv är en tacksam stad att resa till när det gäller väder. Till skillnad från vårt avlånga, vintriga land har Tel Aviv bra väder året om med temperaturer som varierar mellan cirka 15-30 grader.

Väder i Tel Aviv – och bästa tid att resa

Medelhavsklimatet i Tel Aviv är något som lockar många. Under våren ökar temperaturen i både luft och hav och redan i slutet av April är det sommarkläder som gäller. Sommaren är både het och torr, även om luftfuktigheten är hög. Under hösten går temperaturen ner något men behåller sommarvärmen och vintern är i huvudsak mild.

Havet behåller sin värme en bra bit in på oktober och badväder är det även i november.

För den som söker riktig hetta är de, i genomsnitt, varmaste månaderna juni, juli, augusti och september. Reser du hit under denna sommarperiod kan du räkna med att behöva dricka rejält med vatten. Det är även som torrast under samma period och regn är sällsynt. Luftfuktigheten är däremot hög mellan juni och september.

Det innebär också att de bästa månaderna att resa till Tel Aviv för att bada är under juli, augusti, september och oktober, när havet hunnit värmas upp.

Men det är klart att det även regnar då och då i Tel Aviv och när det regnar som mest är under december, januari och februari. Då ligger genomsnittet för nederbörd per dag som mest på 5 millimeter.

Så när är den bästa tiden att resa till Tel Aviv? Det beror förstås på vilket klimat du föredrar. Under våren och hösten är temperaturen behagligast och du kan med fördel boka hotell till dess.

Temperatur i Tel Aviv månad för månad

Detta är en lista på temperaturen i Tel Aviv under ett helt år.

Januari: 20°C
Februari: 20°C
Mars: 22°C
April: 25°C
Maj: 28°C
Juni: 31°C
Juli: 33°C
Augusti: 34°C
September: 33°C
Oktober: 30°C
November: 26°C
December: 22°C
Tänk på att siffrorna är ungefärliga och att temperaturerna kan variera. 

Notera att vad vi presenterar är den genomsnittligt högsta temperaturen under dagarna. Det är alltså betydligt svalare under kvällar, nätter och mornar – vilket i och för sig kan vara skönt under de hetaste månaderna. Det kan även vara både högre och lägre temperaturer under dagarna.

Vattentemperatur i Tel Aviv månad för månad

Vattentemperaturen i Tel Aviv är allt som allt trivsam. Februari och mars är något svalare än januari men för den som inte drar sig för ett svalkande bad ska det nog gå att bada även då. Annars finns det förstås mycket annat att göra i Tel Aviv än att bara bada.

Om bad ändå är fokus är slutet på sommaren och hösten den bästa tiden att bada i Tel Aviv.

Januari: 18°C
Februari: 17°C
Mars: 17°C
April: 18°C
Maj: 21°C
Juni: 24°C
Juli: 26°C
Augusti: 28°C
September: 27°C
Oktober: 26°C
November: 23°C
December: 20°C
Tänk på att siffrorna är ungefärliga och att temperaturerna kan variera.

Väder i Tel Aviv just nu

I den här väderuppdateringen ser du hur vädret är just precis nu:
 
TEL AVIV WEATHER

Den här sidan är just nu under uppbyggnad.

(Senast uppdaterad 2019-10-11)