Restauranger i Tel Aviv – hummus och franska finkrogar

Restaurangerna i Tel Aviv tycks aldrig ta slut och tur är väl det! Vad är du sugen på idag? Vi har samlat ett gäng populära restauranger som Tel Avivborna inte kan få nog av.

Magen kurrar, solen börjar gå ner och humöret sviktar – dags att hitta mat! Lyckligtvis finns det gott om restauranger i Tel Aviv och vi har samlat några av de trendigaste, familjevänligaste och med smarrigast meny här nedan.

Matscenen i Tel Aviv är kreativ, innovativ och varierad. Här finns allt från lyxiga restauranger till billiga hak, allt från moderna konstellationer till familjära uppsättningar. Hummus, lamm, vegetariskt, fisk- och skaldjur – i Tel Aviv finns det någonting för alla.

Heta restauranger i Tel Aviv

Hippt, trendigt och poppis – här kommer några bra alternativ på välbesökta restauranger i Tel Aviv.

Port Said

Om ni letar efter ett hippt inneställe att äta middag på är kändiskocken Eyal Shanis restaurang Port Said rätt för er. Här är känslan lite hipster och ni kan förvänta er lång väntetid innan ni får bord. Den medelhavsinspirerade israeliska maten hyllas, likaså de vegetariska och veganska alternativen. Men varför Tel Avivborna flockas hos Port Said är främst för atmosfären.

Det här är inte vad man skulle kalla för en familjevänlig restaurang men för det mindre, vuxna sällskapet kunde Port Said inte vara mer perfekt.

Port Saids hemsida: https://www.facebook.com/theportsaid/

Shila

Passande nog serverar den havsnära restaurangen Shila främst fisk- och skaldjur. Denna uppskattade pärla hyllas för allt från mat till service och har varit familjeägd under en längre tid. Här kan ni beställa smarriga rätter med bland annat hummer men även cocktailmenyn är hyllad.

Som den välbesökta restaurang Shila är behöver ni boka bord i tid. Ni bör även ha en generös budget för att kunna äta här men för er som har råd är det en upplevelse värd att spendera för.

Shilas hemsida: https://en.shila-rest.co.il

Ha'Achim

Ha’Achim, eller ”Bröderna” som det översätts till, är en trendig restaurang mitt i Tel Aviv. Särskilt helgbruncherna och de vegetariska alternativen är uppskattade på Ha’Achim. Brunchen serveras som en buffé och innehåller högkvalitativa rätter som bland annat är medelhavsinspirerade. I övrigt är Ha’Achim en restaurang som fokuserar på det israeliska köket, ofta med en liten twist. Stämningen beskrivs som trevlig och servicen är utmärkt.

Ha’Achims hemsida: https://www.haachim.co.il

Vitrina Lili

Ibland vill man ju bara ha en riktigt god hamburgare – och då är Vitrina Lili rätt hak för dig. Denna älskade restaurang serverar snobbiga burgare till rimliga priser och levererar både smak och atmosfär på stört.

Det här är en av de restaurangerna i Tel Aviv som är mest poppis och många från den lokala befolkningen hävdar att Vitrina Lili är stället att besöka för att få en burgare i toppklass. Allt som oftast är det som mest folk under torsdagskvällarna, vilket ju är som en fredagskväll i Tel Aviv.

Herbert Samuel

Herbert Samuel är en kosherrestaurang i lyxig tappning. Här kan ni få allt från tryffelgnocchi till grillad havsabborre. Och om kött är ditt fokus finns här allt från biff till lamm. Atmosfären är fantastisk, vilket hjälps av den otroliga utsikten över havet. Herbert Samuel beskrivs bäst som elegant och erbjuder dessutom en utmärkt service.

Herbert Samuels hemsida: http://www.herbertsamuel.co.il/english/

Minzon

Miznon är ett populärt hak i centrala Tel Aviv, några kvarter upp från Jerusalem Beach. För en snabb lunch eller middag är det här rätt ställe. Här serveras snabbmat med Mellanöstern, Israel och Medelhavet som ledstjärnor, vilket har resulterat i en meny som nästan uteslutande består av fluffiga pitabröd med diverse fyllning.

Miznon uppskattas av lokalbefolkningen såväl som resenärer, särskilt när man vill ha en måltid på gående fot. Bäst smakar maten med en öl, vilket sammanfaller väl med Miznons avkopplade atmosfär.

Miznons hemsida: https://miznon.com

Hummus och vegetariskt i Tel Aviv

Vänta nu, du hade väl inte tänkt åka till Tel Aviv utan att äta hummus? Tänkte väl det, för om det är någonstans i världen du ska testa denna fantastiska röra är det här! Och glöm inte att Tel Aviv gör sitt vegetariska fantastiskt bra.

Abu Hasan

Abu Hasan erbjuder bland Tel Avivs mest älskade hummus. För en ringa peng får ni en hemmagjord, fräsch hummus som ni inte vill missa. Till alla standardportioner hummus får man två färska pitabröd, lök och oliver.

Vill ni festa till det kan ni be om extra olivolja eller extra citron. Dessutom kan man välja till den traditionella Labane, som närmast kan liknas vid en färskost och vilken fungerar bra till just pitabröd och hummus.

Anastasia

Anastasia är en känd och hipp vegansk restaurang som bland annat blivit framröstad som den bästa veganska restaurangen i Tel Aviv. Anastasias popularitet kommer bland annat från den innovativa menyn, som ständigt utvecklas, och att rätterna görs med enastående kvalitet. Varje rätt, vara och efterrätt kommer med en unik upplevelse, vilket antagligen är en av anledningarna till varför Anastasia har en strid ström av människor under hela dagarna.

Ett hett tips är att testa den veganska ostbrickan, som enligt uppgift är en av de bästa i världen. Blev ni inspirerade under besöket och vill ta med er någonting hem är det inga problem då Anastasia dubblar som affär för varor som annars är svåra, eller omöjliga, att hitta. Fredagsbrunchen brukar vara fullsmockad, så om ni vill ha ett bord gäller det att vara ute i god tid.

Anastasias hemsida: https://www.anastasiatlv.co.il

Gourmetrestauranger i Tel Aviv

Ibland vill man ju bara lyxa till det, ta i med hela plånboken och dunka på men en ordentlig gourmetmiddag. Finns det sådant i Tel Aviv? Naturligtvis.

OCD TLV

Den prisbelönta restaurangen OCD gör, precis som namnet antyder, perfekta och detaljerade rätter. När priserna slår i taket gör även kvaliteten det, vilket gör OCD till en av de bästa israeliska restaurangerna i Tel Aviv.

Här serveras noga uträknade avsmakningsmenyer till alla gäster samtidigt, vilket inte bara gör upplevelsen lyxig utan dessutom unik. Har ni varit här förut kan det vara värt att besöka OCD igen, då avsmakningsmenyn förändras och utvecklas hela tiden.

Har man allergier och/eller preferenser måste man säga till redan vid bokning av bord eftersom ingenting kan förändras i efterhand. Och var ute i god tid om ni vill äta här då OCD TLV ofta är fullbokat.

OCD TLV hemsida: https://www.ocdtlv.com/en/

Taizu

Om ni har en generös budget är Taizus lyxiga och asiatiska meny någonting för er. Enastående service, smakrik avsmakningsmeny och trevlig atmosfär utmärker restaurangen. Det gäller dock att ni gillar kryddig mat om ni tänker äta här. Taizu är rankad som en av de bästa restaurangerna i Tel Aviv och om ni har någonting att fira är det här rätt ställe.

Tänk på att boka bord i tid då det är många som vill få plats på Taizu.

Taizus hemsida: http://www.taizu.co.il/en/

Mashya

Med Yossi Shitrit i spetsen har Mashya seglat upp till att bli en av de mest kända och innovativa restaurangerna i Tel Aviv. Den omtalade menyn kompletteras av den fantastiska atmosfären. Mashya erbjuder vackra rätter som är skapade av lokala ingredienser, vilket gör matkvaliteten superb. Trots sin innovativa natur är det svårt att få maten anpassad till eventuella allergier och/eller preferenser på Mashya.

För att äta här behöver ni ha en del över i plånboken men så är det också en fin restaurang. Innan ni går är ett tips att beställa en av deras klassiska cocktails.

Mashyas hemsida: http://www.mashya.co.il

Chloélys

En av de bästa restaurangerna i Israel är Chloélys, som fokuserar på att föra samman det franska köket med Medelhavets. Resultatet är en extravagant, dyr och högkvalitativ restaurang i Tel Aviv. Här kan ni förvänta er rätter från havet och kreativa matlagningsmetoder, såsom rökning och saltinbakning.

Chloélys hemsida: https://www.chloelys.com/?lang=en

Restaurangerna på kartan

Här hittar ni de olika restaurangerna som vi pratat om ovan. Smaklig måltid 🙂

(Senast uppdaterad 2019-10-17)